Akademik Kadro
- Necmiye SABUNCU , Prof.Dr. , Bölüm Başkanı
-
-
-
Prof.Dr.Necmiye SABUNCUBölüm Başkanı1996 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nigtingale Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 1981 yılında İ. Ü. İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilimdalı’nda “200 Duedonum Ülserli Hastada Sosyal, Ekonomik ve Beslenme Yönünden Yapılan Bir İncelemenin Sonuçları” konulu tez çalışması ile Tıp Bilimleri doktora eğitimini tamamladı. 1995 yılında Doçent, 2001 yılında Profesör oldu. 1966-1995 yılları arasında İ.Ü. Florence Nigtingale Hemşirelik Yüksekokulu’nda, 1995-2006 yılları arasında ise Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyeliği, Doktora ve Yükseklisans danışmanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Müdür Yardımcılığı, Yönetim Kurulu Üyeliği, Yüksekokul Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 1998-2002 Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda, 1999 yılında Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda Hemşirelik Esasları dersini yürüttü. 2005 yılında Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda öğretim üyeliğine atandı. Halen Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda Yüksekokul Müdürü olarak görev yapmaktadır. Çok sayıda lisansüstü ders vermiş olup yükseklisans ve doktora öğrencisine tez danışmanlığı yapmıştır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırma ve derleme makaleleri ile “Acil Bakım ve Kazalarda Yaklaşım”, “Hemşirelik Esasları ve İlkeleri”, “Hemşirelik Esasları; El Kitabı”, “Hemşirelik Esasları Temel Beceriler Rehberi”, “Hemşirelik Bakımında İlke ve Uygulamalar”, “Klinik Beceriler: Sağlığın Değerlendirilmesi, Hasta Bakım ve Takibi” isimli kitaplarda editörlüğü ve bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Editör ve bölüm yazarlığını yaptığı “Klinik Beceriler: Sağlığın Değerlendirilmesi, Hasta Bakım ve Takibi” isimli kitap Türkiye Bilimler Akademisi tarafından 2010 yılında Mansiyon ödülüne layık görülmüştür. Çok sayıda ulusal ve uluslararası toplantılara konuşmacı olarak davet edilmiştir. 1990 yılında gözlem, bilgi paylaşımı ve inceleme amacı ile İskoçya’da bulunan Edinburgh Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne davet edilmiş ve bir süre burada bulunmuştur. Çeşitli üniversitelerin kuruluşunda destek vermiş olup ayrıca Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de hem kuruluşunda görev almış hem de Hemşirelik Esasları dersi vermiştir.
-
-
- Emel BOZKAYA , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Emel BOZKAYA1966 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun olmuş, Eylül 1966’ da İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Tropikal Hastalıklar ve Parazitoloji Kürsüsünde çalışmaya başlamıştır. 1968 yılında asistan, 1973 yılında “Escherichia coli’nin T sistemi bakteriyofajları ile yapılan çalışmalar” adlı tez çalışması ile Mikrobiyoloji uzmanı olmuştur. 1980-1981 yılları arasında İskoçya’da Ninewells Rockhill Hospital viroloji laboratuarında bir yıl süre ile eğitim görmüştür. 1982 yılında “Bazı Maddelerin Doku Kültürlerine Etkileri” adlı doktora tezi ile “Tıp Bilimleri Doktoru “ ünvanını kazanmıştır. 1984 yılında Öğretim Görevlisi kadrosuna atanmış, 1989 yılında Doçent, 1996 yılında Profesörlüğe yükseltilmiştir. 1996 dan bu yana “International Committee on Taxonomy of Viruses (ICTV) Türkiye temsilcisidir. 2000-2006 yılları arasında iki dönem “İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı”, 2006 – 2011 yılları arasında “Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Viroloji ve Temel İmmünoloji Bilim Dalı” başkanlığı yapmıştır. Ekim 2011 yılında İstanbul Üniversitesinden yaş haddinden emekliye ayrılmıştır. Aynı yıl Haliç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde görev almış olup halen Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı, Haliç Üniversitesi Senato Üyesidir.
-
-
- Nevin KANAN , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Nevin KANAN1975 yılında Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. İstanbul Tıp Fakültesi II. Cerrahi Kliniğinde çok istediği için ameliyathane hemşiresi olarak çalıştı. 1976-1979 yılları arasında Florence Nightingale Hemşirelik Mektepleri ve Hastaneleri Vakfı’ndan aldığı burs ile Chiago, Rush Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı ve aynı üniversite hastanesinin skolyoz ünitesinde servis hemşiresi olarak görev aldı. 1979 yılında Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’na asistan olarak atandı. 1985’te İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Tıp bilimleri Doktorası’nı aldı. 1990 yılında ‘’Yardımcı Doçent’’, 1993 yılında ‘’Doçent’’, 1999 yılında ‘’Profesör’’ oldu. Anabilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fakülte Senato Üyeliği gibi farklı idari görevlerde bulundu. 1981 yılında yayın hayatına geçen Florence Nightingale Hemşirelik Bülteni’’ dergisinin çeşitli aşamalarında çalışarak 2003-2019 yılları arasında derginin editörlüğünü yaptı. Ulusal ve uluslararası birçok bilimsel yayın ve etkinliğinin yanı sıra kitap ve kitap bölüm yazarlıkları bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası kongre, bilimsel toplantı, konferans ve sertifika programlarına katıldı.
-
-
- Deniz KANCA DEMİRCİ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiDeniz KANCA DEMİRCİDr. Öğretim Üyesi Deniz KANCA DEMİRCİ, 2009 yılında Haliç Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı yılın Ekim ayında Haliç Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. 2011 yılında Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans Programı’ndan yüksek lisans ve 2018 yılında İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Doktora Programı’ndan doktora derecesini almıştır. Kasım 2018’den beri Haliç Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 2020 yılının Mayıs ve Kasım ayları arasında Haliç Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü başta olmak üzere Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ile Hemşirelik Yüksekokulu’nda lisans ve lisansüstü düzeyinde Genetik ve Biyokimya ile ilişkili dersler vermektedir. Akademik çalışmalarını ise metabolik hastalıkların genetiği üzerine sürdürmektedir.
-
-
- Barış GÖRGÜN , Doktor
-
-
-
DoktorBarış GÖRGÜN2003 yılında liseden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlayan Barış Görgün, tıp fakültesi öğrenciliği sürecinde Almanya’nın Giessen şehrinde bulunan Universitat Giessen’de bir ay süre ile genel cerrahi eğitimi almıştır. 2009 yılında tıp fakültesinden onur derecesi ile mezun olmuştur. 2011’de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda ortopedi ihtisasına başlamıştır. 5 senelik uzmanlık eğitiminin ardından 2016 senesinde “Hemiparezik Serebral Palsili Çocuklarda Elastografi Yöntemi ile Kas Spastisitesinin Değerlendirilmesi ve Tedavi Algoritmasının Belirlenmesi” konulu uzmanlık tezini Prof. Dr. Muharrem İNAN’ın tez danışmanlığında tamamlayarak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ünvanını almıştır. İyi derecede İngilizce ve başlangıç düzeyinde Almanca bilmektedir. 2016 yılında Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim ve Araştırma Konseyi (TOTEK) bünyesinde yapılan Ortopedi Yeterlilik Sınavı’nı başarı ile vermiştir. Halen Türkiye U18 Erkek Milli Basketbol Takımı’nın takım doktorluğu görevini sürdüren Barış Görgün 2018 yılının Mart ayında Ortopediatri İstanbul Çocuk Ortopedi Akademisinde çalışmaya başlamıştır.
-
-
- Saliha EMİROĞLU , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Saliha EMİROĞLUAşçılık Programı (İ.Ö)
-
-
- Rana ŞEN , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Rana ŞEN1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. 1998’den beri kendi ofisinde Psikolojik Danışman ve Psikoterapist olarak çalışıyor. 1979–1981 İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, Çocuk Psikiyatristi Kliniğinde, Psikonevroz ve Psikosomatik Hastalıklar bölümünde, Prof.Dr. Ulviye Etaner’in yanında psikolog olarak çalıştı. 1982 – 1985 ‘Beratungs Stelle Eller, Für Kinder Juqedliche , Erwachsene und Famili’en’ de Danışman Psikolog ve Psikoterapist olarak çalıştı. 1989 – 1991 İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsün de ‘Kanser hastalarının psikolojisi’ hakkında Master yaptı. Master Tezin de ‘Total Histerektomi ve Biletaral Overektomi olmuş, R.T. ve K.T. uygulanmış hastaların genel Ruh Sağılığı ve Sex hayatlarını inceledi’. 1991 – 2001 Almanya Moreno Enstitüsüne bağlı Psikodrama öğrenimini tamamladı. Psikolog Rana Şen pek çok eğitim programı, seminer ve kongre de düzenleyici ve katılımcı olmuştur. Çeşitli TV programlarında (yerli/yabancı), dergi ve gazetelerin sağlık bölümlerinde makaleleri, röportajları yayınlanmıştır. 2017 – 2018 Öğretim yılında beri Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda Psikoloji dersini dersi vermektedir.
-
-
- Hasan Bülent ÇETİN , Öğr.Gör.Dr.
-
-
-
Öğr.Gör.Dr.Hasan Bülent ÇETİNEczacılık Fakültesinden 1972 yılında mezun oldum. 1975 yılında AİTİ Akademisinde ' İşletme Yönetim Uzmanı ' olarak ilk yüksek lisansımı (MBA) yaptım.Sağlık Kolejinde 1977-1980 arasında üç yıl süreyle Farmakoloji derslerine girdim. 1989 yılında Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumuna geçtim ve Toksikoloji Bölümünde ' Kurum Uzmanı' olarak ilaç zehirlenmeleri analizine başladım.1990 yılında İ.Ü. Adli Tıp Enstitüsünde ' Zehirli ve Ölümcül Bir Mantar Olan Amanita Phalloides Fr. (Link) Üzerinde Kimyasal ve Biyololojik Araştırma ' konulu tezim ile ikinci yüksek lisansıma başladım ve 1993 yılında bitirdim. Aynı yıl, kazandığım doktora giriş sınavı ile ' Organik Fosfatlı Pestisitlerin Postmortem Materyallerden İdentifikasyonu ' konulu tezimi 1998 yılında vererek mezun oldum. 2000 yılında İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Bülent Berkarda hocamın tavsiye ve telkinleri ile Haliç Üniversitesinde önce Farmakoloji derslerine girmeye başladım. Daha sonra akademik kurul kararı ile Türkiye'de vakıf üniversitelerinde bir ilk olarak üniversitemizde Adli Bilimler derslerine de girmeye başladım. Bu arada ulusal ve uluslararası yayınlar yaptım ve kongrelere katıldım. Halen 21 yıldan beri üniversitemizde Farmakoloji ve Adli Bilimler derslerine girmeye devam ediyorum. Türk Farmakoloji Derneği ve Türk Eczacılar Birliği üyesiyim.
-
-
- Hatice YORULMAZ , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Hatice YORULMAZLisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümü, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Temel Bilimler Fizyoloji Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2012 yılında Fizyoloji Anabilim Dalı’nda doçentlik ünvanını kazandıktan sonra, 2018 yılında Fizyoloji Profesörlüğü’ne atandı. 2005 yılından beri Haliç Üniversitesi Hemşirelik, Sağlık Bilimleri ve Meslek Yüksekokullarında Fizyoloji I, II, Tıbbi Biyoloji I, II derslerini vermektedir. 2010-2012 yıllarında İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda, 2010-2018 yıllarında Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde, 2019 yılı itibariyle Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Fizyoloji derslerini vermektedir. 2010 yılında Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı olarak görev aldı. Haliç Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Koordinatörü ve Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi editörü olarak görev yapmaktadır. Çok sayıda yüksek lisans öğrencisine tez danışmanlığı yapmıştır. 26 adet projede görev almıştır. Prof.Dr. Hatice Yorulmaz’ın 36 adet Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makalesi, 60 adet Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan bildirisi, 11 adet Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makalesi, 41 adet Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan bildirisi bulunmaktadır. Alanıyla ilgili birçok kurs ve seminere katılmıştır. Türk Fizyolojik Bilimler Derneği ve Metabolik Sendrom Derneği üyesidir. İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Uluslararası Bilime katkı ödülleri ve Haliç Üniversitesi 2018-2019 Yılın en iyi Akademik Performans Ödülü’ ne hak kazanmıştır. Doktora eğitimi süresince kan-beyin engeli alanındaki çalışmalarda deneyim kazandı. Farklı alanlardaki çalışmaların yanında, Hipertansiyon, Diyabet, Epilepsi, Sepsis, Kolit oluşturulmuş sıçanlarda beyin, böbrek, karaciğer, kas gibi dokularda terapötik potansiyeli olan ajanların etkinliğinin doku ve hücre düzeyinde incelenmesi amacıyla deneysel çalışmalar yapmaktadır.
-
-
- Gülcan KENDİRKIRAN , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiGülcan KENDİRKIRAN2006 yılında birinci ve burslu olarak girdiği Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda 2010 yılında lisans eğitimini tamamladı. 2012 yılında Haliç Üniversitesi’nde, Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği üzerine tezli yüksek lisansını, 2020 yılında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği ABD’de doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında özel bir hastanede ameliyathane hemşiresi olarak göreve başladı ve 2012-2013 yılları arasında ameliyathane eğitim hemşireliği yaptı. 2013 yılında çalışmaya başladığı Haliç Üniversitesi Hemşire-lik Yüksekokulu’nda 2015 yılında öğretim görevlisi kadrosuna, 2020 yılında Dr. Öğr. Üyesi kadro-suna atandı. Haliç Üniversitesi bünyesinde Bologna, Ortak Dersler, Erasmus, Kalite, Strateji ve Uzaktan Eğitim Komisyonu’nda üyedir ve tüm komisyonlarda aktif olarak görev almaktadır. Ulusal ve uluslararası çeşitli kongrelere dinleyici ve proje sahibi olarak katıldı, ödüller aldı. Alanına yönelik birçok seminer, sempozyum ve eğitime katılarak gelişimine devam etti. İlkyardım Eğitici Eğitimi, Bilinçli-Farkındalık Temelli Stres Azaltma (Mindfulness-Based Stress Reduction), Cinsel Terapi Eğitimi Sertifikaları mevcuttur. Türk Hemşireler Derneği ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği üyesidir.
-
-
- Hande ÇAVUŞ ARSLAN , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiHande ÇAVUŞ ARSLANDr. Öğretim Üyesi Hande ÇAVUŞ ARSLAN, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nde 2010 yılında yüksek lisansını, yine aynı üniversite ve bölümde 2017 yılında doktorasını tamamlamıştır. 2011-2015 yılları arasında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Malzeme Enstitüsünde proje asistanı (bursiyer) olarak çalışmıştır. 2015 yılı Mart ayında ise Haliç Üniversitesi’nde görev yapmaya başlamıştır. 2016 yılı yaz döneminde Gwangju Institute of Science and Technology’de Global Intern Program bursunu kazanarak Bio-Electronics Materials Laboratuvarında çalışmalar yapmıştır. Akademik çalışmalarını sürdüren Hande ÇAVUŞ ARSLAN Haliç Üniversitesi lisans programlarında Elektriksel Malzemeler, İstatistik I ve İstatistik II, Psikolojide İstatistik Uygulamaları gibi dersler verirken lisansüstü programlarında İleri İstatistik ve Araştırma Yöntemleri ile İleri Biyoistatistik derslerini vermektedir.
-
-
- Kadriye TÜRKEŞSİZ , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Kadriye TÜRKEŞSİZLisansını 2005 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde bitirmiştir. Daha sonra ise İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı ve Gıda Güvenliği alanlarında tamamlamıştır. Hala Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Bölüm Başkanlığı ve Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Daha önce Sorumlu yöneticilik, Selin Gıda Üretim Hizmet Turizm ve İnşaat Pazarlama Tic. Ltd. de görev almıştır. İş Güvenliği Uzmanı, 22000 Gıda Yönetim Sistemi, 9001 Kalite Yönetim Sistemi gibi alanlarda sertifikalara sahiptir.
-
-
- Leman KUTLU , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiLeman KUTLUİstanbul Üniversitesi(İÜ) Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’ndan lisans(1990), İÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı’ndan Yüksek lisans(1993) İÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı’ndan doktora(2003) dereceleri aldı.Akademik yaşamına, İÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hemşirelik programında(1996-1999) uzman olarak başladı. İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde(1999-2014) yetişkin, konsültasyon-liyezon ve çocuk psikiyatrisi kliniklerinde ve hemşirelik hizmetleri yönetiminde görev yaptı.Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda müdür yardımcısı, Yaşlı Bakım Programı(2014-2016), İlk ve Acil Yardım Programı(2014-2016) ve Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Ebelik Bölümü’nde(2016-2020) program başkanı ve doktor öğretim üyesi olarak çalıştı. 2020 yılında itibaren de İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nde çalışmaktadır.Nöro linguistik programlama, EFT, meditasyon, aile terapisi, psikodrama, tükenmişlik, şiddet, çatışma, kriz yönetimi, psikoeğitim, etkili iletişim becerileri, kendini tanıma, motivasyon, performans, stresle baş etme, empati, maneviyat, yalnızlık, travma, kadın, çocuk ve yaşlı ruh sağlığı ile ilgili konularda çalışmaktadır.Şiir, şarkı sözü ve masal yazmaktadır.
-
-
- Feride KORKMAZ , Uzman
-
-
-
UzmanFeride KORKMAZİlköğrenimini 1986 yılında Kastamonu Sağırlar Okulu’nda, ortaöğrenimini İstanbul Fatih Sağırlar Okulu’nda tamamlayan Feride Korkmaz, Lise öğrenimini ise 1995 yılında İstanbul Selçuk Kız Meslek Lisesi Giyim Bölümü’nde başarıyla tamamladı. Turistik bölgelerde hediyelik eşya fuarlarında çalıştı. 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi kursunu başarı ile tamamladı. 2010 yılında Vodafone İşaret dili projesini 3 ay süre boyunca yürüterek tamamladı. Aynı yıl, İstanbul Kalamış Rotaract Club için 5. Temel İşaret Dili Eğitimi verdi. 2004-2011 yılları arasında Neşe Erberk Anaokulu öğrencilerine işaret dili eğitimi verdi. 2008 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversi-tesi’nde İşaret dili ders eğitimini halen vermektedir. 2009 yılından beri İstanbul Boğaziçi Üniversi-tesi’nde İşaret dili ders eğitimini halen vermektedir. 2015 yılında Gebze Teknik Üniversitesi’nde İşaret dili projesini 2 ay boyunca yürüterek tamamladı. 2016 yılından beri İstanbul Haliç Üniversitesi’nde İşaret dili ders eğitimini halen vermektedir.
-
-
- Sevim DURSUN , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Sevim DURSUN1974 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim dalında ‘’Lise ve Sağlık Meslek Liseleri’ne devam eden öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin karşılaştırmalı bir çalışma ‘ konulu tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1974-2003 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli sağlık meslek liselerinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 1997-1999 yıllarında Sağlık Bakanlığı’ndan görevlendirme ile İstanbul Üniversitesi Şişli Sağlık Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak (DSÜ) çalıştı. 2004’den beri Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Çok sayıda yayın ve kitapları bulunmaktadır. En son yayınlanan kitapları şunlardır; 2004 Hastalıklar Bilgisi, 2004 Hasta Bakım Tekniği, 2005 Dahiliye Hastalıkları ve Hemşireliği Ders Kitabı, 2006 Hemşirelik Bakımında İlke ve Uygulamalar, 2013 Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi kitabi.
-
-
- Makbule BATMAZ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiMakbule BATMAZ1975 yılında İ.Ü.F.N. Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 1985‘te İ.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını, 1994‘te İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Hastane ve Sağlık Kuruluşlarında Yönetim alanında doktora eğitimini tamamladı. 1975-1990 yılları arasında İ.Ü.T.F. Sağlık Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 1996‘da Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. 1996-1998 yılları arasında İ.Ü. Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcılığı ve Hemşirelik Program Başkanlığı’nı yürüttü. 1998-1999 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nda Müdür Yardımcılığı yaptı. 2001 yılında Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda öğretim üyesi olarak göreve başladı, Yüksekokul Kurulu, Yönetim Kurulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu’nda görev aldı, 2008’den beri Hemşirelik Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Haliç Üniversitesi’nde Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği lisansüstü programlarında ders vermekte olup birçok tez yürüttü. “Hemşirelik Bakımında İlke ve Uygulamalar” kitabında, ayrıca “Klinik Beceriler: Sağlığın Değerlendirilmesi, Hasta Bakım ve Takibi” kitabında bölüm yazarlığı bulunmakta olup bu kitap TÜBA’dan mansiyon ödülü almıştır. Ulusal/Uluslararası makaleler yayınladı, bilimsel toplantılarda konuşmacı ve katılımcı olarak bulundu, ödüller aldı. Çeşitli derneklerde üyelikleri bulunmaktadır.
-
-
- Fatma ÖZHAN , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Fatma ÖZHAN1978 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik yüksekokulu'ndan mezun oldu ve aynı yıl Şişli Sağlık Meslek Lisesine meslek dersi öğretmeni olarak atandı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Esasları anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı. 1992-1996 yıllarında İstanbul Üniversitesi Şişli Sağlık Meslek Yüksek Okulunda ve 1996-1999 yıllarında İstanbul Üniversitesi Şişli Sağlık Yüksekokulu'nda DSÜ öğretim görevlisi olarak Hemşirelik Esasları dersini yürüttü. 2000 yılında Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okuluna DSÜ öğretim görevlisi olarak mesleki dersleri vermek üzere başladı. 2001 yılında tam zamanlı olarak öğretim görevlisi kadrosuna atandı. Hemşirelik Esasları laboratuvar ve uygulamalarını yürüttüğü Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulunun kuruluş yıllarında Müdür Yardımcılığı görevini ve Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sağlık Programları Başkanlığı görevlerini yürüttü. Halen Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olup Staj Koordinatörlüğünü de yürütmektedir. “Hasta Bakımı ve Koruyucu Ebelik Hizmetleri” kitabı ile “Hemşirelik Esasları ve İlkeleri” isimli kitabın bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Değişik zamanlarda hemşirelik dalında çeşitli hizmet içi eğitim seminerlerine katılmış ve araştırmalar yapmıştır.
-
-
- Büşra İNAÇ YILMAZ , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Büşra İNAÇ YILMAZ2016 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden mezun oldu. Ocak-Haziran 2015 tarihleri arasında “Turku University of Applied Sciences’da” Erasmus Programı’yla Finlandiya’da eğitim görmüştür ve 1 ay Nursing Home’da staj yapmıştır. 2017 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. Tez konusu “4-6 Yaş Çocuklarda Periferik Katater Uygulamasının, Oyuncak Bez Bebek Üzerinde Anlatımının Korku, Anksiyete ve Ağrı Üzerine Etkisi” dir.2017-2020 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi’nde Hemşire olarak çalışmıştır. Şubat 2020 tarihinden beri Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. 2019 yılında BAP (Bilimsel Araştırmalar Projesi)’dan destek almıştır. Eylül 2019 tarihinde 2. Uluslararası Katılımlı Genç Alerjistler ile Alerjide Yenilikler Sempozyumu’na sözel bildirisiyle katılmıştır. Kasım 2019 tarihinde 26. Ulusal Alerji ve İmmünoloji Kongresi’ne poster bildirisiyle, 2. Uluslararası 7. Ulusal Pediatri Hemşireliği Kongresi’ne poster bildirileriyle katılmıştır.
-
-
- Yeter KILIÇ , Uzman
-
-
-
UzmanYeter KILIÇErzurum Sağlık Meslek Lisesi, Eskişehir Yüksek Hemşirelik Okulu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni, Hasta Hakları Tezi ile bitirdi. İngilizce – Latince biliyor. Ebe- Hemşire olarak çalışmaya başladı daha sonra İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniğinde Ameliyathane Hemşiresi olarak çalıştı Danimarka Torben Oxboll Law Office ve Aybay & Aybay Staj Merkezi’nde çalıştı, şuanda Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Etik Kurul Yönetimi’nde Avukat olarak çalışmaktadır, ayrıca Haliç Üniversitesi’nde Sağlık Hukuk’u dersi vermekle birlikte Arabulucu, Uzlaştırmacı ve Kılıç Hukuk Bürosu’nda serbest avukat olarak çalışmaktadır. Ayrıca birçok hukuk ve sağlık alanında sertifikalara katılım belgesi olup Türk Avukatların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Konusunda Aşamalı Eğitimi Projesi Kapsamında, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne katılmıştır. Ayrıca 2. Uluslararası Sağlık Hukuku Sempozyumu, Türkiye Biyoetik Derneği VI. Tıp Etiğin Kongresi: Biyoetikte Yeni Ufuklar, The Application of Roma I AND II Regulation and EC , by Legal Practitioners in Southern in Europe – Europe - Specific Programme Civil Justice, 3. Tıp Hukuku Günleri İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumu, Kasder (Türkiye Kas Hastalıkları Derneği) Altın Yüz İnsan Projesi, İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Sunumları, Özyeğin Üniversitesi Sağlık Hukuku Sempozyumu, İstanbul Barosu- İstanbul Tabip Odası Panel, Hukuk Tıp Mensupları Arasında Ortak Dil, Sağlık Hukuku ve Hasta Hakları (Çalıştay) Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği-İstanbul Sağlık Müdürlüğü-Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi- Sağlık Hukuku’nda Hemşirelik Uygulamaları, Sağlık Bakanlığı İstanbul Sağlık Müdürlüğü-Sağlık Hukuku ve Hasta Hakları konulu Konferans ve Work-Shop çalışması, Adli Tıp Uzmanları Derneği “Hedeflerimiz-Deneyimlerimiz “temalı 10. Adli Bilimlere kongresine katılmıştır, İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi’nde İşkence ve Hekim Raporları, Tutuklu ve Hükümlünün Sağlık Hakkı, Cezaevlerindeki Açlık Grevlerine Müdahale Bakımından Hekimin Durumu, Ceza Kanuna Açısından Konuya Bakışı ve ayrıca hukuk ve sağlık konusunda bir çok sunum ve yazıları bulunmaktadır.
-
-